dinsdag 21 februari 2017

Dinsdag 21 februari: bij de House of Lords

De dag begint vroeg want we willen naar de House of Lords! Vandaag wordt daar, net als gisteren, gesproken over de "European Union (Notification of Withdrawal) Bill", en dat lijkt ons interessant. We komen op tijd aan, pakken nog snel iets te eten, en nemen dan als derde en vierde bezoeker plaats in de wachtzaal.

Na een uurtje mogen we naar binnen in de schitterende zaal. De Lords en Baronesses zijn al volop in debat. We volgen het twee uur en horen een aantal erg goede interventies, o.a. van Lord Liddle, Baroness Symons of Vernham Dean en Baroness Kennedy of the Shaws. Sommige andere Lords en Baronesses zeggen ook goede dingen, maar het komt niet zo goed over: misschien moesten ze eens een lesje volgen in Bilthoven.

Na de Lords hebben we zin om een hapje te eten. We zien Roux, naast het Parlement, met Michelin aanduiding, dus dat lijkt ons wel wat. En het is inderdaad heerlijk: makreel voor ons beide, dan kabeljauw voor mij en hemelse gnocchi met truffel voor Pablo (beste keus), en tot slot twee overheerlijke toetjes. Twee glazen witte wijn, een dubbele espresso en een grappa ronden het af. Wat een heerlijkheden!

We gaan dan per taxi naar de Millenium bridge, die we overlopen om Tate Modern te bezoeken. Er is een expositie van Rauschenberg, met veel matige dingen maar ook een paar echt fraaie stukken, en de vaste collectie, met o.a. veel Picasso's. Heerlijk om hier rond te lopen.

Dan gaan we op zoek naar een spijkerbroek voor Pablo. Marks en Spencer blijken het niet te hebben, maar bij Gap is hij succesvol.

We lopen nog wat door het bruisende Londen, en gaan dan naar Notting Hill, vlak bij ons hotel, om een boek te lezen en een hapje te eten. Dat wordt Valentina, een Italiaans restaurantje, dat prima is.

Thuis chillen we nog wat, en gaan slapen. Het was een erg mooie dag!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten