woensdag 22 februari 2017

Woensdag 22 februari: bezoek aan UCL, het Imperial War Museum en een jazzconcert

We staan op en gaan naar Notting Hill om te ontbijten (caffe latte met een scoon). Weer staan er uitsluitend buitenlanders in de bediening, dit keer Spanjaarden. We hebben al zo ontzettend veel buitenlandse werknemers in deze stad gezien, in het hotel, in bars, in restaurants, in musea, dat we ons afvragen hoe London zou kunnen overleven zonder zijn migranten. En toch is de uitzetting van buitenlanders wat Brexiteers willen. Raar maar waar.

We gaan met de metro naar UCL, University College London, waarvan Pablo een aanbieding heeft gehad om te studeren aan de SSEES (School for Slavic and Eastern European Studies). Hij heeft een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek.

We zijn keurig op tijd en praten drie kwartier met de mevrouw van "Admissions". Het is een heel informatief gesprek, en we krijgen beide goede zin van deze Universiteit. Wat moet het heerlijk zijn om hier, midden in London, 3 jaar politiek, geschiedenis en economie te kunnen studeren!

Dan gaan we naar Waterloo, en lopen vanaf daar naar het Imperial War Museum. We hebben trek en gaan dus voor ons bezoek eerst op zoek naar iets te eten. Het wordt een hamburger bij het Union cafe, een schot in de roos.

Het Imperial War Museum is erg groot. Pablo gaat naar de eerste wereldoorlog, en ik ga naar de tweede. Maar veel verder dan de Holocaust kom ik niet. Wat is die tentoonstelling indrukwekkend. Ik word er stil van ...

Dan gaan we naar huis. Pablo doet per skype een interview met een alumna van Columbia University, en ik bestel kaartjes voor de Miserables en werk wat aan mijn artikel voor Eucrim over Legal Aid.

Als Pablo klaar is eten we wat kaas uit Hackney met een Leffe biertje erbij, en gaan dan naar een Indiaas restaurantje in Notting Hill, dat prima is.

Daarna gaan we met een taxi naar een jazz club in Barnes, waar het Julian Costello quartet optreedt. De muziek is erg mooi, en de gitaar steelt de show. Het orkest speelt in een zaaltje achter het restaurant, waardoor de sfeer super jazzy is.

Na afloop lopen we eerst een stuk, waarbij we een vosje zien, en gaan dan met de taxi verder. We zijn zeer tevreden, het was weer een erg mooie dag!
    

PS: we krijgen deze dag ook bericht dat onze fiets gevonden is! Geen kosten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten