dinsdag 21 februari 2017

Maandag 20 februari: van Hackney naar het Hydepark

Deze dag gaan we verkassen naar het centrum. We ruimen ons heerlijke huis op, geven de sleutels aan de Poolse werkster en gaan dan met trein en metro naar het (Hilton) hotel aan Hydepark, onze basis voor het tweede deel van onze vakantie. 

Nadat we onze bagage hebben achtergelaten gaan we eerst lunchen: twee maal gerookte schelvis, en dan een hartig taartje (Steven) en een steak (Pablo). Het eten leek redelijk geprijsd, maar hun winst / ons verlies zit in de wijn: 18€ voor een glas middelmatige Chardonnay is best heftig. 

We willen gaan fietsen, maar krijgen dan een Boedapest momentje: we worden verneukt. Ik haal twee codes op, Pablo haalt een fiets uit het rek maar mijn fiets werkt niet. Wel zien we een jongen hard wegrijden. Ik bel op naar de organisatie, en het is waarschijnlijk dat de jongen mijn code heeft afgekeken en snel een fiets heeft gepakt. Shit, want ik ben wel aansprakelijk voor 300€. 

We nemen de metro en en gaan naar Oxford Circus. Daarvandaan lopen we over Regent Street naar Piccadilly Circus, en dan naar Trafalgar Square. Er speelt een duoband, we kijken even bij St. Martin in the Fields, en gaan dan naar de National Gallery. Er is veel moois, maar we genieten het meest van onze eigen schilders: Avercamp, Van Gogh en Rembrandt. 

Na afloop willen we naar de musical Les Miserables, maar we komen langs een bioscoop waar Jackie draait. Die willen we ook wel zien. We gooien een muntje, en Jackie wint. We nemen een biertje, kopen popcorn en bekijken dan de film. Hij is goed, maar we worden niet weggeblazen. 

Via allerlei leuke straten lopen we terug naar het hotel. We willen nog ergens iets eten, maar we zien alleen maar hele chique tenten. Niet ver van ons hotel is echter een Libanees die er goed uitziet. We kunnen er lekker buiten zitten tussen waterpijp rokende mannen, en genieten van humus, taboeleh en gegrilde lamsworstjes. Na afloop lezen we met een kop thee in ons boek. Wat een heerlijk plekje is dit! 


We lopen naar huis en meteen naar bed. Morgen vroeg op voor de Lords! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten