vrijdag 24 februari 2017

Vrijdag 24 februari: Portobello Road, Harrods en naar huis

De laatste dag. We staan laat op - de film gisteren was pas om drie uur 's nachts afgelopen - en lopen dan naar Notting Hill. Pablo heeft gezien waar de gelijknamige film is opgenomen, en daar willen we graag heen. We passeren schitterende huizen, en komen dan bij de Portobello Road, waar een antiekmarkt is. We gaan naar binnen bij een winkel met oude plattegronden, zien een winkel met fraaie oude leren sportspullen, en genieten van stalletjes met verse fruit en groente.

Bij een mooi cafe nemen we plaats in de zon met een kop koffie en een amandelcroissant. We lezen wat, en gaan dan door naar het huis van Hugh Grant. Daar bijkt weinig te zien te zijn, maar toch leuk dat we er waren.

Met de bus gaan we een stukje terug, huren vervolgens fietsen en gaan dan door het Hyde Park naar de Royal Albert Hall. Daar zetten we de fietsen neer en lopen dan langs het Science Museum en het Natuur-Historisch museum naar Harrods. We kijken onze ogen uit bij de thee-, chocolade- en wijnafdeling, en kopen dan bij de kaasafdeling een pot stilton voor Beatrijs, net als 24 jaar geleden.

Dan lopen we terug, zien een Italiaans restaurant en gebruiken daar een heerlijke laatste maaltijd: burrata, ravioli met spinazie, kip op zijn Milanees (soort schnitzel), en dan een zabaglione. Een glas wit, een glas rood en een glas grappa ronden het af. Tussen de gangen lezen we vrij veel.    

Dan fietsen we terug naar het hotel, halen de bagage op en gaan naar de metro. Pablo gaat naar Heathrow, ik naar St. Pancras. Einde reis!



Het was een heerlijke vakantie. We zagen veel, maakten veel mee, en het was erg gezellig. Ben benieuwd of we dit in de toekomst blijven doen!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten